Prachtige vrouwen, van binnen en buiten

Op de vrouwendag van 10 februari 2018, kwamen 22 vrouwen om zichzelf even een middag te verwennen.

Het was een voorrecht om deze dag voor de 2e keer te mogen organiseren en te mogen zien dat de aanwezige vrouwen zo aan het genieten waren met elkaar en het heerlijk vonden om ook zichzelf even te laten verwennen.  Voor een volledig verslag van deze geweldige dag kun je hier terugkijken vrouwenverwendag 2018

Wil je lezen hoe de dag van vorig jaar was dan kun je deze hier bekijken.

Een dag als deze is niet alleen geweldig om te mogen organiseren, maar geeft me ook enorm veel energie om vrouwen zo op te zien fleuren. De reacties die ik op de dag zelf, maar ook naderhand door mailtjes en berichtjes kreeg, was hartverwarmend. En gelijkertijd ook wat verdrietig. Waarom zorgen we als vrouwen toch soms zo “slecht” voor onszelf. Waarom gunnen we ons zelf niet een rust momentje om weer op te laden? Waar komt het idee vandaan dat we altijd zo hart moeten rennen? Genieten is ook een kunst…maar dan ook echt!

En ik geloof dat het mag. Soms even niets doen, nadenken, genieten van een prachtige zon, een wandeling, een kop thee met vrienden. Even de boel de boel laten om daarna weer verder te kunnen gaan.

Bij het maken van deze portretfoto’s (en ook altijd als ik andere fotoreportages of portretten maak) stel ik de persoon voor me een vraag. In dit geval, in het thema van deze vrouwen verwendag, stelde ik drie verschillende vragen “Zeg in één woord waar jij trots op bent”…”Waar ben jij goed in” …”Deze verwendag in één woord voor jou is ..” Na het maken van een portret sprak ik sommige vrouwen nog even nav hun antwoorden.

Confronterend om te merken dat veel vrouwen mensen in hun omgeving kunnen beschrijven in één woord, maar als het om henzelf gaat ze niet weten wat ze moeten zeggen. Verdrietig om te zien dat er vrouwen zijn die zoveel moeite hebben met het benoemen van datgene waar ze trots op zijn. Terwijl het stuk voor stuk prachtige vrouwen zijn. Wel was iedereen meteen duidelijk over hoe ze de dag vonden. EN dat zie je dan ook meteen terug in de portretten. Gezelligheid, warmte, liefde en openheid bij elkaar, ik heb het mogen ervaren!

Mijn hart gaat naar deze vrouwen uit, zij hebben een speciaal plekje in mijn hart. Al langere tijd wil ik graag iets voor hen organiseren

En dit jaar gaat het er van komen. Een midweek voor vrouwen, die even de tijd nemen voor zichzelf om op adem te komen. Om weer te mogen ontdekken en ervaren dat ze waardevol en geliefd zijn. Een paar dagen voor hen waarin niets moet, maar waar je alleen hoeft te genieten van de rust. Uitslapen, met een heerlijk boek op de bank, met andere vrouwen een activiteit doen, wandelen, een workshop….en natuurlijk een fotoreportage van iedere vrouw.

Het plan zit al volledig in mijn hoofd en de eerste aanmeldingen heb ik binnen (HOE TOF IS DAT!!) Mijn gebed is om meer vrouwen te bereiken en dat ik hen een stuk waardigheid terug kan geven, door hen te laten zien en ervaren wie ze zijn. Namelijk UNIEK, GELIEFD, WAARDEVOL en PRACHTIG!

En deze prachtige portretfoto’s is daar een begin van.

ps: Wil jij meer informatie over de midweek voor vrouwen, stuur dan even een mailtje naar info@vierhetlevenfotografie.nl voor vrijblijvende informatie