Dansen in de Enkafabriek, in Ede

(bijna) Alle fotografen kennen het wel, de prachtige locatie van de Enka fabriek. Enkele jaren terug nog een prachtig groot hallencomplex, waar menig trouwreportage is gemaakt. Oud, industrieel, mooie kleuren, die zie je niet veel meer in Nederland. Helaas is de grote locatie omgebouwd tot grote showroom van fietsen en dus niet meer geschikt voor fotoreportages.

Echter, er is nog een beperkte ruimte die tot medio april 2018 wel te gebruiken is en dus besloot ik, toen het nog kon, daar nog een prachtige fotoreportage te maken om voor de laatste keer een verliefd echtpaar te fotograferen op deze prachtige  locatie.

Albert en Leonie vonden het geen enkel probleem om hiernaartoe te rijden en dus troffen we elkaar op de afgesproken plek. Voordat we met de fotoshoot begonnen spraken we alles nog even door en, werden mobiele telefoons aan de kant gelegd. Niet alleen staat een mobiel in en broekzak niet echt charmant, tijdens het fotograferen is het gewoon fijn om even alle aandacht aan elkaar te kunnen besteden. En daar horen mobiele telefoons niet bij.

De kleding van dit lieve stel, paste precies bij de omgeving van deze ruimte. Mintgroen, lichte kleuren en afgebladderde verf, hoe mooi is dat!

Na het stellen van de eerste vragen werd er al meteen gelachen. De reacties “nee joh, niet waar” of “Wat zeg jij nou?” of een verbaasde blik naar elkaar, als ik een bepaalde vraag stel, zijn me inmiddels niet vreemd meer. Hilarisch om te zien en het ijs is altijd meteen gebroken. Ontspanning komt er voor in de plaats en iedereen is meteen op z’n gemak.

Hoe heerlijk is deze manier van fotograferen! Ik hou er echt zo ontzettend van…

Albert en Leonie deelden behalve hun lieve woorden met elkaar, ook wat dansstapjes van hun trouwerij (ja, we weten het nog!) Maar werkelijk ontroerend om te zien was hoe hun harten elkaar raakten door die ene blik, dat lieve gebaar en het ervaren van hun diepe liefde voor elkaar.

Je ziet het in alle foto’s terug, dit is liefde!

Albert en Leonie, bedankt voor het vieren van jullie liefde