Liefde vieren tussen de koeien

Op een vroege maandagmorgen, terwijl de zon nog achter de wolken zit, ontmoet ik Gert en Ariana in het Loetbos, in Lekkerkerk. Hun dochter, die hen dit cadeau heeft gegeven is er ook bij.

Voordat we beginnen met de fotoshoot praten we wat met elkaar en zoek ik ondertussen een mooi plekje waar we rustig foto’s kunnen nemen. Het Loetbos is een prachtig stuk natuurgebied in de Krimpenerwaard waar je echt even kan ontspannen. Maar vaak zijn hier ook veel honden die los lopen en zoals op deze maandagochtend een groep leerlingen die hier opdrachten moet doen voor biologie.

Nadat we een mooi, rustig plekje hebben gevonden, leg ik nog eens uit hoe ik ga fotograferen. Wat de bedoeling is, dat we er een mooie ochtend van gaan maken de liefde zullen gaan vieren. Want na zolang samenzijn is er vast alle reden voor dankbaarheid en liefde.

Hoewel ze graag wilden dat hun dochter er bij zou zijn, blijft die netjes op afstand en laat ons met ons drieën ons gang gaan. Sterker nog, al na enkele minuten heeft dit echtpaar niets eens meer door wat er om hen heen gebeurd. Al meteen vanaf het eerste moment gaan ze volledig in elkaar op door te luisteren en vooral te kijken naar elkaar.

Wat ik vooral zie is verbondenheid en intens liefde voor elkaar. Een liefdevolle arm wanneer er een traan valt, een lach wanneer er mooie herinneringen voorbij komen en stilte wanneer ze elkaar laten delen in lieve woorden en gedachten. Het maakt diepe indruk op mij en op de dochter die op afstand staat toe te kijken.

Wanneer we tussendoor af en toe van locatie wisselen en zelfs in het veld met koeien komen te staan, delen Gert en Arina ook stukken van hun leven met mij. Verbaasd over zoveel onrecht en verdriet, maar dankbaar dat ze er samen zo sterk uit zijn gekomen, leg ik de mooiste herinneringen voor hun vast. Wanneer er dan ook nog een voorbijganger voorbij komt en de opmerking maakt ” zo, die zijn echt heel verliefd samen, wat een mooi plaatje” , is het wel duidelijk dat dit voor iedereen een hele bijzondere ochtend is geweest.

Na de fotoshoot praten we nog na met een heerlijk bakje thee. Een heerlijke afsluiter van een ochtend die best diepe indruk heeft gemaakt op deze lieve mensen. Dat ze van elkaar houden, dat was geen twijfel over mogelijk, maar dat ze dit nu ook naar elkaar konden uitspreken naar elkaar vonden ze toch wel een hele bijzondere manier van fotograferen.

En dat blijft het ook, iedere keer weer als ik dit mag doen weet ik het zeker. De Liefde leeft!