Een parel in het Loetbos

Al enige tijd ken ik haar: Ik mocht een fotoserie maken van haar familie toen haar moeder ernstig ziek bleek te zijn. Later mocht ik ook haar trouwerij vastleggen, met een prachtige reportage op de SSRotterdam. Dit keer belde ze mij omdat zij eindelijk besloten had haar eigen bedrijf te beginnen, namelijk Echt-Leven .  

Een eigen bedrijf gericht op mensen die zijn opgegroeid in een KOPP gezin. (kinderen met ouders van psychische problemen) Problemen en situaties die je zo gevormd hebben, dat je er een manier in kan vinden daar mee om te gaan. Met liefde, passie voor de mens, ervaring in het leven deelt Petrina haar verhaal en ervaringen met jou, om je verder op weg te helpen wanneer je hier mee te maken hebt. Haar kerntekst is dan ook niet voor niets: Het verleden hoeft je toekomst niet te bepalen.

Voor deze prachtige site moest ze alleen nog foto’s hebben om te gebruiken en dus vertrokken we samen op een prachtige avond naar het Loetbos om een set portretfoto’s te maken.

Het licht was prachtig, de natuur zo groen, maar het gesprek dat we met elkaar deelden was zeker niet onbelangrijk. Omdat ik Petrina al wat langer ken, vond ik het zo mooi om haar verhaal te horen en te zien hoe zij zelf de afgelopen jaren zo enorm is gegroeid. Een stralende vrouw. Een Parel, zoals ze zelf steeds zegt en benoemd.

Bij het fotograferen van een persoon alleen, kan ik ook altijd mijn vragen toepassen. En zo  kan een simpele vraag als “welk gerecht zou jij zelf zijn” al een heel uitgebreid verhaal opleveren. Het mooie ervan is dat het altijd verrassende antwoorden oplevert, er altijd gesprekken ontstaan en we uiteindelijk díe foto’s hebben die we wilden. Spontaan, gezellig en zoals iemand is.

Zie hier: Een prachtige Parel in het Loetbos.