Met flügel, chips en mobiele telefoon op stap met de ouderen

Omdat ik graag ouderen fotografeer en hen ook een prachtig portret gun, werd ik gevraagd door de “dames” van Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel (een wooncomplex voor ouderen, waar 6 dames, iedere maand een avond organiseren voor een groep ouderen uit hun dorp.) Één van deze vrouwen die dit organiseert kwam ik afgelopen jaar tegen op een vrouwendag die ik organiseerde. Sandra verzorgde daar de, prachtige, make-up van 20 vrouwen.

Op de avonden die zij organiseren voor ouderen is er bingo, avond liedjes zingen, knutselen, gezellig activiteiten, je kan het eigenlijk niet bedenken of deze toppers van vrouwen organiseren het!

Voor hun jaarlijkse uitstapje naar Hoek van Holland werd ik gevraagd om mee te gaan om te fotograferen en mooie portretten te maken. Ze deden dit altijd wel zelf, maar een “echte” camera gaf toch andere foto’s dan hun mobielfoto’s. Het beloofde een avond gezelligheid te worden op Hoek van Holland in strandtent FF Tijd waar we met de bus naartoe zouden gaan. Gefinancierd door een lieve sponsor konden 40 ouderen genieten van een avondje uit!

En dat avondje uit begon al goed toen ik aan kwam rijden bij de locatie vanwaar we zouden vertrekken. Vol verwachting stonden de ouderen en vrijwilligers klaar. En toen de bus eenmaal kwam aanrijden begon het inladen van de rollators.

Eenmaal in de bus kwam de flesjes Flügel tevoren. Met veel plezier gaf Sandra aan dat ze de traditie in stand wilden houden en dat er begonnen werd met een flesje Flügel, inclusief het in 1 keer opdrinken met dopje op je neus (dit is iets wat echt hoort bij dit drankje, gekkigheid, maar wel hilarisch) Vol verbazing (van mijn kant) werden de flesjes leeggedronken in één teug INCLUSIEF de dopjes op de neus. Daarna nog en zakje chips en de stemming zat er al goed in.

Eenmaal bij Hoek van Holland stonden er prachtige gedekte tafels klaar en werden we allemaal vriendelijk bediend door het personeel. Ik zag mobiele telefoons voorbij komen omdat de ouderen foto’s wilden maken voor thuis. Whatsappjes werden verstuurd om kinderen thuis t laten weten waar ze waren en hoe het was.
En de eerste wijntjes en biertjes werden besteld. Er werd nog een prachtig gedicht voorgelezen, geschreven door een van de ouderen die meeging.

Geen port, geen jenever, geen “oude-mensen-drankjes”, maar gezelligheid, wijn, mobiele telefoons, grappige opmerkingen, veel plezier en prachtige verhalen. Na het eten kon iedereen nog even het strand op of op het terras zitten, waar ik in de tussentijd al wat portretjes kon schieten.

Voordat we weer terug reden na een geweldige avond en de buikjes vol (en wangen als blosjes van de wijn) ging iedereen nog even op de foto. Met een zeer tevreden gevoel en een avond vol herinneringen kon iedereen de terugreis weer tegemoet.  Lieve dames van de organisatie, het was werkelijk een TOP AVOND, voor iedereen!