Verwenmidweek met 8 vrouwen vol plezier, gesprekken, tranen en fotoshoot

Sinds ik de vrouwen verwendagen organiseer zat er een verlangen in mijn hart om meer te doen voor vrouwen. Ik zag dat vrouwen die een middagje ‘eruit zijn” vaak zo anders de deur uit gingen dan dat zij binnenkwamen. Ze hoefden even niet te zorgen, te doen en te moeten, alleen zichzelf te zijn en te genieten. Toen ik zag wat een middagje ontspanning al met vrouwen deed besloot ik een verwen midweek te gaan organiseren. Want door echt een paar dagen uit een “thuissituatie” te komen kun je van afstand naar jezelf kijken. Dus ik besloot de grote stap, in vertrouwen wagen.

Ik kwam na lang zoeken terecht bij vakantiepark Duynvoet in Schoorl . Een luxe 8 persoonshuisje, met een jacuzzi, sauna en een prachtige inrichting. Toen dat eenmaal was vastgezet moest ik vrouwen gaan warm maken voor dit uitje. Ik adverteerde op Facebook, maakt het bekend en deelde het in verschillende groepen. Al snel kwamen er aanmeldingen binnen en besloten er 7 vrouwen, waarvan sommigen elkaar nog nooit hadden gezien, mee te gaan. De lange tijd van voorbereiden, brak aan. We hadden elkaar via onze aparte facebookgroep al even kunnen voorstellen aan elkaar. Maar op maandag 29 oktober was het dan echt zover. ’s Avonds zaten we rond 20:00 uur met 8 vrouwen aan de koffie. En vanaf het allereerste moment was he vertrouwd met elkaar. Er hing een open sfeer, luisterend oor naar de ander. Hoewel iedereen het spannend vond, was daar wel meteen die rust. Wat een prachtige ervaring om te voelen.

Nu kan ik gaan proberen uit te leggen in woorden wat deze midweek voor deze vrouwen (en voor mijzelf) heeft betekent maar mijn verhaal zou te kort zijn, mijn woorden tekort schieten en ik kan het nooit zo over laten komen als hoe het was. Het was een bijzondere midweek, waarin veel is gesproken met elkaar. Persoonlijke zaken en zorgen kwamen op tafel, we konden bidden met elkaar, er werd gelachen en gedobberd in de jaccuzi. Natuurlijk was er ook tijd om de verjaardag van Els te vieren en om af en toe even echt niets te doen. Er waren prachtige workshops, waaronder een gave make up workshop van Blu arts make up academy en op woensdag een intensieve, maar opbouwende kleiworkshop van Atelier Hemel en Aarden waarin we van klei een “krachtige vrouw” moesten maken. Hannah van Atelier Hemel en Aarden, geeft deze workshops van de krachtige vrouw, om zo dicht bij je zelf te komen en je te laten na denken over wie je bent en hoe je staat in het leven. De beelden gaven ons allemaal weer voldoende stof tot nadenken en praten met elkaar. Door de band van vertrouwen en openheid voor elkaar konden we in alle openheid met elkaar praten over onze eigen beelden en wie we hadden gemaakt. Het leverde diepe gesprekken op en zorg voor elkaar. De laatste avond mochten we onze dank, zorgen voor onszelf of de ander letterlijk en figuurlijk neerleggen bij het kruis. Hoe ons leven ook is “ingekleurd” , we mogen allemaal komen tot dat Kruis van Genade. Een mooie boodschap om vrijdag mee naar huis te nemen.

 Op dinsdagavond zijn we heerlijk gaan eten in Brasserie Nero in Bergen. De andere avonden heb ik heerlijk gekookt voor de vrouwen (en werd ik natuurlijk lief geholpen door de anderen) Op donderdag, na al wat intensieve dagen, gingen we voor een heerlijke lunch en wandeling naar Sencha lunchroom in Alkmaar   (aanrader!!)

Deze midweek heb ik helaas weinig foto’s gemaakt van alle activiteiten, in en om het huisje omdat ik zelf ook steeds bezig wilde zijn met de vrouwen en hen een luisterend oor bieden en tijd voor hen vrijmaken. Om dan steeds met een camera rond te lopen is onnodig. Wel was er in deze midweek ook nog een fotoshoot voor iedere vrouw, waar je hier en op Vier het leven fotografie Facebook prachtige momenten van terug kan zien.

Graag deel ik nog een paar persoonlijke reacties van de vrouwen nav deze vrouwen verwen midweek:

“Ik raad het iedereen aan om tijd voor jezelf vrij te maken, je komt er verrijkt uit”

“Ik heb een gezellige en geweldige midweek gehad met 7 prachtige sterke dames. Super leuke en leerzame workshops. Ook tijd voor ontspanning in jacuzzi en sauna. Goed voorzien van eten en drinken. Een super aanrader om ook eens mee te gaan en om jezelf dat te gunnen. Sandra is een supervrouw en heeft het allemaal tot in de puntjes goed verzorgd en geregeld”

“Een echte aanrader. Wil je ontspanning, diepgang, warmte en liefde om je heen, dan moet je zeker meegaan een eventuele volgende keer. Het heeft minveel positiefs gebracht en dat had ik echt even nodig”

“Warm, open, gezellig, lief, steunend, relaxed, respecterend en inspirerend voor iedereen. Dieper gaan met je geloof in Hem”

Deze vrouwen verwenmidweek is tot stand gekomen door een stap te nemen in geloof en de hoop en verwachting dat het gezegend zou worden. Dat dit is gebeurd is voor mij grote reden tot dankbaarheid. Alleen had ik dit niet gekund. De openheid waarin we dingen met elkaar konden bespreken, ons gezamenlijke geloof in God de Vader dat centraal kon en mocht staan en de eerlijkheid naar elkaar toe, hebben ervoor gezorgd dat dit voor iedere deelnemer een levensveranderende midweek is geweest. Het spreekt voor zich dat ik deze vrouwen verwenmidweek vaker wil gaan aanbieden!

Heb je interesse of wil je meer weten? stuur me dan een berichtje naar info@vierhetlevenfotografie.nl en ik vertel je graag meer.

Hieronder dan een fotoverslag van deze verwenmidweek in de prachtige omgeving van Schoorl: