Mooie vrouwen, stralende harten, portretfotografie vol schoonheid

Op de vrouwenverwenmiddag, die ik dit jaar voor de 3e keer zelfstandig mocht organiseren, vanuit mijn werk en passie voor vrouwen, maakte ik weer prachtige portretten van iedereen. Een vrouwenverwenmiddag, waar 20 vrouwen even kozen voor een middag verwennerij, ontmoeting, gezelligheid en aandacht.

Een vrouwenverwenmiddag, waar 20 vrouwen even kozen voor een middag verwennerij, ontmoeting, gezelligheid en aandacht. Waar aandacht voor hen was, waar ze konden aanschuiven bij massages, visagie, kleustyling, verven, pedicure en nog veel meer. Een middag die veel meer inhoud dan “een momentje van verwennerij”

De vrouwenverwenmiddagen zijn ontstaan vanuit mijn werk, waar ik vaak vrouwen tegenkom. Steeds weer krijg ik te horen dat ze niet op de foto willen. Zichzelf niet mooi genoeg vinden, niet bijzonder genoeg…en dat ze vergeten hoe waardevol zij zijn voor hun omgeving, maar meer nog voor zichzelf.

Tijdens deze middagen komen er altijd bijzondere gesprekken, zeker wanneer ik iedereen fotografeer. Het gaat het dieper dan “even op de foto gaan”. Ook deze dag hoorde ik het weer “wauw….jij “schiet” raak” , “Pas maar op, Sandra weet precies de juiste vraag te stellen die je doet nadenken”, “zo dan….daar moet ik over nadenken, die kwam binnen”

En daardoor ontstonden bijzondere en intense gesprekken. En hoorde ik ook nu weer dat er zoveel pijn, verdriet en het niet weten van waardevol te zijn. Het moeten zorgen en regelen voor iedereen en alles en jezelf helemaal vergeten, op jonge en oude leeftijd. Niet (meer) weten wie je waard bent, vast zitten in allerlei zaken en niet weten hoe daar uit te komen.

Mijn boodschap van deze dagen is altijd “Jij bent waardevol” Voor jezelf zorgen is nodig en het mag…Dus neem af en toe even de tijd om stil te staan bij het leven. Haal adem, geniet, kijk om je heen, maak keuzes en leef! Zorg voor jezelf, van jou is er maar 1!

En kijk nou zelf wat een prachtige vrouwen ik weer voor mijn lens had: