Huwelijksgeluk in Hoorn

Als je ouders 50 jaar getrouwd zijn en je wilt als kinderen een prachtig cadeau geven dat stil staat bij liefde, geluk en 50 jaar huwelijk dan is een fotoshoot een prachtig idee. En zo kwamen ze bij mij….

We troffen elkaar in Hoorn, bij Museum Hoorn, het museum van de 20e eeuw. Een prachtige, oude locatie, volledig opgeknapt en een prachtige binnentuin.

Omdat het een verrassing was voor deze 2 lieve mensen, zijn we eerst begonnen met een heerlijk bakje koffie en mocht ik vertellen over mijn fotografie en de manier waarop ik werk. Het zou even volledig hun moment zijn. 50 jaar huwelijk, de liefde, het leven, hun ontmoeting voor de eerste keer…kortom, we gingen de Liefde vieren met elkaar.

Omdat op de foto gaan niet voor iedereen altijd een “hobby” is waarschuwde ze me beiden al. “we hebben dit cadeau gekregen, maar ik sta er echt nooit goed op, dit hoeft van mij dus niet zo, maar we doen het hoor”. Ik moet er altijd weer een beetje om lachen, ik hoor het vaker en weet dan ook wat ze me na de fotoshoot zullen zeggen….

Vanwege de koude wind, besloten we om de foto’s te maken op de beschutte binnenplaats. Grote bomen, een mooie trap, geveltjes, een bankje met prachtige bloemen en planten omgeven. De ideale locatie om samen helemaal in elkaar op te gaan. Samen te lachen, na te denken over die eerste kus, te praten over hun huwelijk, hun kinderen. Over de mooie dingen in het leven, de teleurstellingen maar bovenal hun grote liefde en eindeloos vertrouwen in elkaar.

Iedere keer weer sta ik verbaasd te kijken naar zoveel moois voor mijn lens. Die intense liefde, het er “samen voor gaan”, keuzes maken om samen door te gaan. Het is daardoor iedereen keer weer zo mooi om de liefde te zien en het mogen vastleggen, wetende dat het echtpaar er achteraf ook prachtige waardevolle herinneringen aan over zal houden.

En zo kon het niet anders dan dat ze beiden achteraf meteen tegen me zeiden “Dit was bijzonder. Wat heb ik ervan genoten en wat doe je dit goed. Zo respectvol en raak met je vragen, bedankt daarvoor!”

En zo kwam ik het restaurant weer in, met een verliefd, prachtig stel dat hun 50 jarig huwelijksjubileum liefdevol had vastgelegd. De herinnering voor altijd in hun hart, het prachtige album dat zij kregen als bevestiging en naslagwerk aan een bijzondere middag vol plezier, tranen en liefde.

Hoe mooi kan het leven zijn?